Välkommen att vara med och utveckla vårt skoljordbruk. Vi erbjuder dig ett variationsrikt och utvecklande arbete som instruktör där du får möjlighet att inspirera och lära ut dina kunskaper och erfarenheter till våra elever.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av praktiskt arbete i stallarna med mjölkkor och får med mjölkning, utfordring och dagliga rutiner, där även helgarbete ingår. Även arbete på gården med maskiner i växtodlingen under högsäsong ingår. Som instruktör på skoljordbruket arbetar du i ett nära samarbete med andra instruktörer och skolans lärare.

En stor del av arbetet utförs tillsammans med skolans elever. Instruktören leder eleven mot skolans kunskapsmål och säkerställer en utbildning som ger förutsättningar för eleven att kunna hantera ett framtida yrkesliv. Du kommer också att vara delaktig i att utveckla och planera förnyelse av vårt skoljordbruk.

Omfattningen är 100%. Helgarbete ingår enligt schema.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som normalt inleds med en provanställning under 6 månader. Vi har kollektivavtal.

Tillträde sker så snart som möjligt.

Om dig

Vi ser gärna att du som söker har naturbruksutbildning, samt erfarenhet av yrkesmässig skötsel av lantbruksdjur och/eller andra vanligt förekommande sysslor inom växtodling. Meriterande är om du har erfarenhet av mjölk- och fårproduktion. Även motorsågskörkort är meriterande. Viktigt i tjänsten är att du har ett genuint intresse för att handleda ungdomar och vill möta och stötta elever.

God samarbetsförmåga är avgörande samt förmåga att arbeta strukturerat och metodiskt.

Du blir en viktig person när det gäller att skapa goda förutsättningar för elevernas framtida yrkesliv. Du kommer ingå i skolans skoljordbruksgrupp där vi tillsammans med lärarlag och övriga medarbetare driver utvecklingen av skolans verksamhet framåt.

Körkort B för manuell växellåda krävs

Om Gotland Grönt Centrum

Gotland Grönt Centrum AB bedriver naturbruksutbildning i Roma på Gotland och här studerar drygt 100 elever. På skolan bedriver vi gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna: hästhållning, djurvård, lantbruk. Vi har även anpassad gymnasieutbildning och vuxenutbildning.

På gården bedrivs ett skoljordbruk med växtodling, djur och skog. Totalt brukas ca 260 ha åker och 123 ha skog. Ca 200 ha av åkermarken samt även mjölkkor och lamm är anslutet till KRAV. Mjölkbesättningen består av 80 årskor som hålls i lösdrift med mjölkning i grop. Lammproduktionen består av 50 tackor av pälsras, Gotlandsfår. Vi har också ett djurhus med olika sällskapsdjur.

Vi brinner för att driva Sveriges främsta naturbruksgymnasium och för att jobba med våra elever i centrum.

Vill du veta mer kan du besöka vår webb: https://naturbruksgymnasiumgotland.se

Eller kontakta vår chefsinstruktör Mikael Jakobsson mikael.jakobsson@grontcentrum.se tel.070 761 41 24

Vd Kristina Rådkvist kristina.radkvist@grontcentrum.se tel. 070 320 03 02

Sista ansökningsdag är den 30 augusti, vi kommer hålla intervjuer löpande under ansökningstiden och kan komma att tillsätta tjänsten tidigare.

Kom med din ansökan till info@grontcentrum.se