Samlad kompetens inom de gröna näringarna

Gotland Grönt Centrum AB ligger på Lövsta i Roma och vi vill vara ett nav för den gröna näringen på ön. Här möter du som företagare det du behöver för att göra en idé till verklighet, skapa hållbar tillväxt och vara med och ta din bransch in i framtiden. Vi finns också för dig som vill karriärväxla eller är i behov av kompetensutveckling för att vara med och jobba inom den gröna sektorn. Från råvara och idé till slutkund stöttar vi dig med råd och kunskap om allt från produktionsmetoder, kalkyler och förpackningar till marknadsföring, försäljning och logistik.

I vår Matverkstad kan den som behöver en välutrustad livsmedelslokal hyra in sig för att prova nya produkter, recept och förpackningar eller helt enkelt producera en mindre serie för försäljning till allmänheten. Genom vårt kluster av samarbetspartners, varav många har sina kontor här, finns det också fantastiska förutsättningar för att få tillgång till bra nätverk och erfarenhetsutbyte. Vi huserar också verksamheten för Naturbruksgymnasiet Gotland med bland annat skoljordbruk och rehabcenter för hund och ger ett flertal vuxenutbildningar varje år.

Vi är med och utvecklar branschen

Gotland Grönt Centrum AB är med och skapar kunskap och lönsamt företagande för en hållbar framtid. Det är vi övertygade om görs bäst genom samverkan och engagemang mellan näringslivet och den offentliga sektorn. Vi som jobbar här har genuin kunskap om våra respektiveexpertområden och ett verkligt engagemang för våra frågor. Projekt som vi har varit med och drivit de senaste åren är till exempel “Projekt linsodling på Gotland” som är en treårig satsning för att utveckla linsodlingen samt “Projekt ökad livsmedelsförädling” som är en treårig investering i kompetensutveckling och affärsmässig samverkan för gotländska livsmedelsföretag. Varje år arrangerar vi Gotlands skördefestival som lockar 13 000 besökare med möjligheten att smaka på närproducerad mat, träffa aktiva producenter inom de gröna näringarna och ta del av uppvisningar i allt från lammklippning till hur man slungar honung.

Det här är vi

2012 tog LRF och Hushållningssällskapet Gotland initiativ till en nysatsning för Lövsta Landsbygdscentrum. Resultatet blev driftsbolaget Gotland Grönt Centrum AB som ägs av Hushållningssällskapet (55%), LRF (5%) och Region Gotland (40%) och har drivit verksamheten sedan januari 2015. Hos oss jobbar ett trettiotal personer med att utbilda, driva positiva förändringar för det gröna näringslivet och samordna projekt och initiativ som syftar till att stärka Gotlands position inom relevanta näringar. Vi är stolta över att många av våra medarbetare själva är aktiva eldsjälar som driver gröna företag vid sidan av sin anställning hos oss. Det skapar en fantastisk erfarenhetsbank och djupgående förståelse för branschens förutsättningar och möjligheter.

Värdegrund

Vår värdegrund baseras på:

  • Omtanke – med hänsyn och respekt. Vi tar ansvar för vår uppgift och värnar om allas lika värde.
  • Arbetsglädje – med delaktighet och samarbete. Vi är inriktade på samverkan, engagemang och vi ger varandra uppskattning.
  • Professionellt – för elever och kunder. Vi tar ansvar för våra utbildningar och tjänster, med engagemang och kompetent bemötande.

Studiebesök

Är du intresserad av att besöka oss? Vi anordnar studiebesök, guidade turer, föreläsningar, workshops eller skräddarsyr upplägg efter dina önskemål. För att boka studiebesök på Gotland Grönt Centrum, kontakta oss via mail. Berätta vilka ni är och vad ni är intresserade av att se hos oss så återkommer vi till er.

Vår styrelse:

Utsedda av Hushållningssällskapet Gotland
Peter Olsson (ordf), Hans Martinsson, Petra Rönnestig och Sigrid Agenäs.

Utsedda av Region Gotland
Stefan Nypelius och Stefan Persson.

Utsedd av LRF

Ninni Kolmodin

Adjungerade
Linda Larsson, personalrepresentant Gotland Grönt Centrum AB

Kontakta oss som jobbar här

Postadress
Gotland Grönt Centrum
Roma Lövsta 10
622 54 Romakloster
Telefon
0498 – 69 10 50
(Telefontid: 8.00-16.00)
E-post
info@grontcentrum.se
 

Om ni åker från Visby, ta väg 143 mot Roma, drygt 1 mil sydost om Visby precis innan Roma kyrka ligger Gotland Grönt Centrum på vänster sida.

Kommer ni från södra Gotland, ta väg 143 förbi Roma. Ca 600 meter efter Roma kyrka ligger Gotland Grönt Centrum på höger sida.


Mats Pettersson
VD

Tel. 070 – 316 04 01
Mail till Mats

Susanne Welin-Berger
Ansvarig utvecklingsprojekt

Tel. 070 726 28 88
Mail till Susanne
 

Helena Ullmark
Företagsutvecklare och kommunikatör

Tel. 072 07 09 599
Mail till Helena

Utbildning


Maria Eriksson
Utbildningsledare

Tel. 072 077 76 50
Mail till Maria

Anna Jansson Bergqvist
RidinstruktörMia Bäcklund
BiologilärareAnnika Farinder
Lantbruksdjurslärare

Tel. 073 020 93 99
Mail till Annika

Gerd Jansson
Hästlärare

Tel. 070 535 28 27
Mail till Gerd

Ulla Johansson
Växtodlingslärare

Tel. 076 949 01 99
Mail till Ulla

Linda Larsson
Växtodlingslärare

Tel. 072 070 71 67
Mail till Linda

Jim Sundberg
Lärare EntreprenörskapJan Ola Jonsson
Lärare Lantbruksmaskiner


Erika Norstedt
Lärare sällskapsdjur hund

Tel. 076 773 09 30
Mail till Erika

Magnus Claesson
TrädgårdslärareHeidi Johansson
Lärare djursjukvård


Mail till Heidi

Linnea Pettersson
Lärare djursjukvård


Mail till Linnea

Stefan Pettersson
Institutionstekniker

Tel. 073 684 32 87
Mail till Stefan

Håkan Westberg
Lärare Maskinteknik

Tel. 072 071 10 80
Mail till Håkan
 

Skoljordbruk


Hanna Cederlund
Chefsinstruktör

Tel. 072 070 71 66
Mail till Hanna

Åke Gustavsson
Biträdande förman/ djurskötare

Tel. 070 882 08 59
Mail till Åke

Marie Bodin
Ansvarig djur (nöt och lamm)

Tel. 073 958 30 89
Mail till Marie

Thomas Lauström                                               Patrick Bendelin
Fastighetsansvarig lantbruk                        Ansvarig växtodling

Tel. 070 083 24 48                                            Tel. 070 326 69 85
Mail till Thomas                                                    Mail till Patrick
  

Administration och fastigheter


Jörgen Olsson
Fastighet, administration

Tel. 070 852 99 66
Mail till Jörgen

Tove Hellström
Ekonomi och bokningar

Tel. 0498 69 10 50
Mail till Tove
 

Monica Hederstedt
Lokalvårdare

Tel. 070 439 96 10
Mail till Monica

Krister Bodin
Fastighetsskötare

Tel. 070 224 22 50
Mail till Krister
Restaurang Roma Gårdskrog


Tel. 0709713701
Mail till Roma Gårdskrog

GDPR

Gotland Grönt Centrum AB respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Vi kommer att vara öppna med vilka data vi samlar in och varför och skydda dem enligt Dataskyddsförordningen GDPR. Som medlem, kund, medarbetare eller annan intressent hanteras dina personuppgifter enligt gällande bestämmelser i de enskilda fallen. Personuppgifterna sparas till dess att åtaganden som behandlingen grundar sig på inte längre kräver behandling. Du har rätt att begära utdrag på vilka personuppgifter vi har registrerat om dig. Om uppgifterna om dig är ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna rättas. Du kan även vid sidan av detta begära att dina uppgifter raderas. Kontaktuppgifter för begäran om registerutdrag eller rättelse är info@grontcentrum.se .