Verksamhetsledare till Matbyrån Gotland

Gotland Grönt Centrum söker en ny verksamhetsledare för vårt dotterbolag Matbyrån Gotland.
Läs mer hos LB Karriär som sköter rekryteringen.


Kommunikatör till Gotland Grönt Centrum

Vi söker dig som vill göra skillnad för Gotlands gröna näringar och matlivet på ön. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet och kan ta ansvar för strategiska kommunikationsfrågor och varumärkesarbete men även arbeta handfast med produktion för webb, press och sociala medier.

Du kommer att arbeta med extern såväl som intern kommunikation. Som kommunikatör arbetar du med varumärket Gotland Grönt Centrum för att stärka attraktionskraften i relation till elever, medarbetare, företagare i det gröna näringslivet och andra intressenter.

Tyngdpunkten ligger på att producera målgruppsanpassat innehåll i våra kanaler utifrån vår verksamhet. I ditt uppdrag ingår också att ansvara för våra webbplatser och utveckla vår varumärkesplattform och grafiska profil. Du förväntas ta ansvar för kommunikationsstrategi, planering, innehållsproduktion och uppföljning av kommunikationsaktiviteter med stöd av ledningsgrupp och ansvariga medarbetare.

Därutöver förekommer arbetsuppgifter som är vanliga inom kommunikationsområdet som trycksaksproduktion och stöd vid event och seminarier.

Tjänstens omfattning är 75 till 100% av heltid beroende på projektfinansiering.

Om dig
Vi söker dig som är van att arbeta med kommunikation på både ett operativt och strategiskt plan. Du bör ha god förståelse för journalistiskt arbetssättet och det moderna medielandskapet.

Du är kreativ och har ett intresse av och goda kunskaper inom digital kommunikation. Du är en god skribent, känner dig hemma på digitala plattformar och har kompetensen och drivet att kunna utveckla innehållet i våra kanaler efter målgruppernas beteende och behov. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med unga personer som målgrupp.

Som person är du driven, självgående, initiativrik och resultatorienterad samtidigt som du är lyhörd för kollegors och samarbetsparters inspel. Du trivs med variationen i att både arbeta strategiskt och operativt och att stödja andra i kommunikationsfrågor. Du är van vid att både självständigt och tillsammans med andra planera, genomföra och följa upp arbetet.

Meriterande är kunskap om och erfarenhet av kommunikativt arbete inom det gröna näringslivet liksom mat- och livsmedelssektorn.

Delar av arbetet kan ingå i utvecklingsprojekt så erfarenhet av EU-finansierade projekt är meriterande.

Om Gotland Grönt Centrum AB
Gotland Grönt Centrum AB i Roma på Gotland är en viktig utvecklingskraft i det gröna näringslivet och har ett samordningsansvar för Gotlands mat- och livsmedelsstrategi.

Vi bedriver utbildning med drygt 100 elever inom Naturbruksprogrammet på gymnasienivå. Vi har även anpassad gymnasieutbildning och vuxenutbildning. På gården drivs ett skoljordbruk med växtodling, djur och skog. Mjölk och lammproduktion är anslutet till KRAV. Gården finns med huvudsyftet att vara utbildningsplats för skolans elever.

Vårt dotterbolag Matbyrån Gotland AB utvecklar hela livsmedelskedjan. Utvecklingsprojekt för att stärka företagare inom lantbruk, mat- och livsmedel är en del av verksamheten.

På platsen Gotland Grönt Centrum arbetar vi i samspel med rådgivning och forskning liksom organisationer och företag som vill stärka och utveckla det gröna näringslivet på Gotland och nationellt. Vi är ca 25 helårsanställda i vår organisation men ytterligare ett 50-tal arbetar inom företagsklustret.

Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart och attraktivt grönt näringsliv och matliv på ön.

Vd Kristina Rådkvist kristina.radkvist@grontcentrum.se tel. 070 320 03 02 svarar på frågor om tjänsten.
Sista ansökningsdag är den 20 mars, vi kommer hålla intervjuer löpande under ansökningstiden.
Kom med din ansökan till info@grontcentrum.se


Lediga tjänster med start januari 2024 Ansök idag!

DJURSJUKVÅRD

Välkommen till oss!

Vi brinner för att driva Sveriges främsta naturbruksgymnasium och för att jobba med våra elever i centrum. Vi vill göra skillnad för framtidens planetskötare – våra elever och vår gemensamma planet.

Vill du jobba hos oss tror vi att du står upp för vår värdegrund och delar skolans värderingar och normer. Du har ett intresse för för det gröna näringslivet och tycker det är roligt med människor, utbildning och utveckling.

Som en i teamet är du vår främsta styrka.  Vi är en lärandeorganisation som alltid strävar mot nästa steg och har ett flexibelt och öppet förhållningssätt mot framtiden. Vi vill utveckla framtidens samhälle genom våra möten,  kunskap och elever.

Vi vill så ett frö för kommande generationer och skilja agnarna från vetet.

Vill du hänga med på vår resa?

Är du intresserad av att jobba hos oss är du välkommen att skicka in din CV och ett personligt brev.

Lärare DJURSJUKVÅRD

Vi söker nu dig som vill jobba som yrkeslärare för undervisning i djurens hälso-  och sjukvård 1, 2 samt djurens biologi.

Vi tror att du jobbar som veterinär, legitimerad djursjukskötare eller djurvårdare på utökad nivå 3.

Du har en praktisk erfarenhet av djurvård, djur och kundbemötande. Du vill gärna dela med dig av dina kunskaper och bransch till våra elever.

Vi tror att…..

Du har mycket goda kunskaper inom ditt ämne samt goda praktiska erfarenheter av djur och skötsel av djur.

Du är flexibel med en bra samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer till både elever och kollegor.

Du är ansvarsfull, noggrann, tydlig, pedagogisk och välstrukturerad som ledare men även lyhörd för våra elevers olika behov.

OM OSS

Gotland Grönt Centrum driver naturbruksprogrammet beläget i Roma Gotland. Här finns en lång utbildningstradition inom naturbruksutbildning för både gymnasie och vuxenutbildning inom lantbruk, hästhållning, trädgård och djurvård. Naturbruksprogrammet drivs på uppdrag av Wisbygymnasiet. Vi har lantbruk växtodling, mjölk och lamm samt sällskapsdjur med sällskapsdjursavdelning, hundstall, klinikrum och hundsim. Vi brinner för att driva Sveriges främsta naturbruksgymnasium med elever i centrum. Vi gillar att tänka framåt, skapa och utveckla framtidens medarbetare. Tillsammans mot framtiden.

GRÖNT CENTRUM SÖKER LÄRARE INOM DJURVÅRD

Vi söker dig som vill undervisa praktiskt och teoretiskt inom inriktning djurvård med kurserna djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1 och 2 samt djurens biologi. Du har en praktisk erfarenhet av djurvård, djur och kundbemötande. Du vill gärna dela med dig av dina kunskaper och bransch till våra elever.

I tjänsten ingår samverkan inom arbetslaget som brinner för skolutveckling med eleven i fokus. Tjänsten är en tillsvidare tjänst.  

KVALIFIKATIONER

Vi ser gärna att du har utbildning och yrkeserfarenhet inom djurens hälso- och sjukvård, liksom praktisk arbetserfarenhet med djur. Du har lätt för att planera och strukturera upp ditt arbete liksom att kommunicera i tal och skrift. Du är ansvarsfull, kreativ och skapar goda relationer till elever och andra vuxna. Du har att gott självledarskap, är trygg och säker i dig själv vilket ger dig ett tryggt, tydligt ledarskap. Du gillar att ta dig an nya utmaningar och tänka nytt.

MERITERANDE

Yrkeserfarenhet och utbildning inom djurens hälso- och sjukvård samt praktiskt arbete med sällskapsdjur. Erfarenhet av undervisning, kunskaper om gymnasieskolans läroplan och intresse för människor och skolutvecklingsfrågor.

·       Veterinär

·       Leg djursjukskötare

·       Yrkeslärare djurvård

Läs gärna mer om Gotland Grönt Centrum här: naturbruksgymnasiumgotland.se

Välkommen med din ansökan!

maria.eriksson@grontcetrum.se

Har du frågor ring gärna Maria 0720 777 650

Varmt välkommen till oss!

Du kommer inte ångra dig.

Även när vi inte har några lediga tjänster är du välkommen att skicka in en spontanansökan. Skicka den till utbildningsledare Maria Eriksson.

Vill du jobba hos oss tror vi att du står upp för vår värdegrund och delar skolans värderingar och normer. Du har ett intresse för för det gröna näringslivet och tycker det är roligt med människor, utbildning och utveckling.

Som en i teamet är du vår främsta styrka.  Vi är en lärandeorganisation som alltid strävar mot nästa steg och har ett flexibelt och öppet förhållningssätt mot framtiden. Vi vill utveckla framtidens samhälle genom våra möten,  kunskap och elever.

Vi är navet för Gotlands gröna näringsliv. I företagsklustret finner du organisationer och företag som är en del av det. Vi brinner för att driva aktuella gröna utbildningar med elever i centrum. Vi vill göra skillnad för framtidens planetskötare – våra elever och vår gemensamma planet.

Vill du hänga med på vår resa?

Varmt välkommen med ansökan! Skicka mejl till utbildningsledare Maria Eriksson.

Gotland Grönt Centrum AB bedriver naturbruksutbildning i Roma mitt på Gotland. På vår moderna mönsteranläggning får eleverna lära sig praktiskt handlag med djur, växter och maskiner. På skolan finns ett lantbruk med växtodling, mjölk- och lammproduktion. Mjölkbesättningen består av 80 kor som hålls i lösdrift med gropmjölkning. Lammproduktionen består av 45 tackor av pälsras. I smådjurshuset finns chinchilla, kanin, marsvin, gerbiler och små ödlor. Här finns också hundstall med plats för elevernas hundar, ett hundrehab med simbassäng samt en klinik med veterinärmottagning.