Välkommen till oss!

Vi är navet för Gotlands gröna näringsliv. I företagsklustret finner du organisationer och företag som är en del av det. Vi brinner för att driva aktuella gröna utbildningar med elever i centrum. Vi vill göra skillnad för framtidens planetskötare – våra elever och vår gemensamma planet.

Vill du jobba hos oss tror vi att du står upp för vår värdegrund och delar skolans värderingar och normer. Du har ett intresse för för det gröna näringslivet och tycker det är roligt med människor, utbildning och utveckling.

Som en i teamet är du vår främsta styrka.  Vi är en lärandeorganisation som alltid strävar mot nästa steg och har ett flexibelt och öppet förhållningssätt mot framtiden. Vi vill utveckla framtidens samhälle genom våra möten,  kunskap och elever.

Vi vill så ett frö för kommande generationer och skilja agnarna från vetet.

Vill du hänga med på vår resa?

Produktionsledare lamm och mjölk

Vi söker en produktionsledare för skoljordbrukets lamm- och mjölkproduktion. I arbetsrollen ingår såväl att arbeta praktiskt med produktionen som att planera, utveckla och leda arbetet. I rollen ingår också att i samarbete med växtodlingsansvarig och lärare säkerställa att hela verksamheten jobbar sammansvetsat. En stor del av tjänsten utgörs av att tillsammans med all personal arbeta med elever, instruera elever och följa upp elevers kunskapsutveckling.

Vem är du?
Du är en positiv, innovativ och driven person som brinner för att arbeta med våra elever och våra djur. Du delar skolans värderingar och vår värdegrund. Du skall ha praktisk kunskap från arbete med lantbruksdjur. Eftergymnasial utbildning såsom driftsledare, agrotekniker, lantmästare eller agronom är meriterande.

En stor vikt läggs vid personliga egenskaper där ett intresse för att leda människor och att arbeta i team är viktigt. Att ha en stark drivkraft och förmåga att arbeta självständigt är centralt. Arbetet kräver någon som gillar att arbeta organiserat och strukturerat för att skapa tydlighet samt ordning och reda.

Tjänsten är 100% och tillträde sker under våren 2022. Intervjuer kommer att ske löpande.

Har du frågor?
Hanna Cederlund chefsinstruktör 0720-70 71 66
Mats Pettersson VD 070-316 04 01

Varmt välkommen med din ansökan!
hanna.cederlund@grontcentrum.se

Gotland Grönt Centrum AB bedriver naturbruksutbildning i Roma på Gotland. Vårt mål är att vara ett modernt mönsterlantbruk där elever har ett stort utrymme att praktisera och lära sig allt från grundläggande djurhantering till spetskunskaper.

På skolan finns ett lantbruk med växtodling, mjölk- och lammproduktion. Mjölkbesättningen består av 80 årskor som hålls i lösdrift med gropmjölkning. Lammproduktionen består av 45 tackor av pälsras i dagens läge, men planer för utökning finns inom relativt nära framtid.