Mikael kommer att driva på arbetet med Gotlands mat- och livsmedelsstrategi men också delta i andra utvecklings- och affärsprojekt till nytta för det gröna näringslivet på ön.

Mikael är civilingenjör med en examen i industriell ekonomi från Linköpings universitet. Han har också en magisterexamen i hållbart företagande och ledning från Uppsala universitet, Campus Gotland. Mikael har arbetat i drygt åtta år på konsultfirman Macklean, som tidigare ägdes av LRF och som är helt fokuserad på livsmedelssektorn och de gröna näringarna.

Mikael har en stark relation till Gotland, inte minst tack vare de två år han tillbringade i När i gymnasieåldern, samt de nyligen avslutade studierna vid Campus Gotland. Han ser stora möjligheter för att utveckla den gotländska livsmedelssektorn, och befästa öns position som en av Sveriges starkast profilerade livsmedelsregioner.

Vid sidan av jobbet är Mikael en hängiven löpare, med en tredjeplats i Gotlands Ultramarathon som största merit. Han har också nyligen upptäckt landsvägscykling och ser fram emot att upptäcka mer av ön på två hjul.