Vi söker en instruktör till vårt skoljordbruk på Gotland Grönt Centrum AB

Vi erbjuder dig ett variationsrikt och utvecklande arbete som djurskötare och instruktör där du får möjlighet att inspirera och lära ut dina kunskaper och erfarenheter till våra elever.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av praktiskt arbete i stallarna med mjölkkor och får med mjölkning, utfordring och dagliga rutiner, där även helgarbete ingår. Som instruktör på skoljordbruket arbetar du i ett nära samarbete med andra instruktörer och skolans lärare. Även arbete på gården med maskiner under vårbruk, skörd och höstbruk ingår. Skötsel, reparationer och underhåll av inventarier, maskiner och byggnader kan förekomma.

I stort sett allt arbete utförs tillsammans med skolans elever så handledning och ansvar för elever är hela tiden aktuellt. Instruktören leder eleven mot skolans kunskapsmål och säkerställer en utbildning som ger förutsättningar för eleven att kunna hantera ett framtida yrkesliv.

Du kommer också att vara delaktig i planering av skoljordbrukets skötsel och utveckling så att eleven och elevens lärande ständigt står i centrum.

Omfattningen är 100%. Helgarbete ingår enligt schema.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som kan inledas med en provanställning under 6 månader. Vi har kollektivavtal.

Tillträde sker så snart som möjligt.

Om dig
Vi ser gärna att du som söker har naturbruksutbildning, samt erfarenhet av yrkesmässig skötsel av lantbruksdjur och/eller andra vanligt förekommande sysslor inom växtodling.  Meriterande är om du har erfarenhet av mjölk- och fårproduktion. Även motorsågskörkort är meriterande. Krav för tjänsten är att du har ett genuint intresse för att handleda ungdomar och vill möta och stötta elever.

God samarbetsförmåga är avgörande samt förmåga att arbeta strukturerat och metodiskt. Du behöver vara lyhörd för elevens behov, förutsättningar och erfarenheter.

Du blir en viktig person när det gäller att skapa goda förutsättningar för elevernas framtida yrkesliv. Du kommer ingå i skolans skoljordbruksgrupp där vi tillsammans med lärarlag och övriga medarbetare driver utvecklingen av skolans verksamhet framåt.  

Körkort B för manuell växellåda krävs

Om Gotland Grönt Centrum
Gotland Grönt Centrum AB bedriver naturbruksutbildning i Roma på Gotland och här studerar drygt 100 elever. På skolan bedriver vi gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna: hästhållning, djurvård, lantbruk. Vi har även anpassad gymnasieutbildning och vuxenutbildning.

På gården bedrivs ett skoljordbruk med växtodling, djur och skog. Totalt brukas ca 260 ha åker och 123 ha skog. Ca 200 ha av åkermarken samt även mjölkkor och lamm är anslutet till KRAV. Mjölkbesättningen består av 80 årskor som hålls i lösdrift med mjölkning i grop. Lammproduktionen består av 40 tackor av pälsras, Gotlandsfår. Vi har också ett djurhus med olika sällskapsdjur.

Gården finns till med huvudsyftet att vara utbildningsplats för skolans elever. Vårt mål är att vara ett modernt mönsterlantbruk där elever har ett stort utrymme att praktisera och lära sig allt från grundläggande djurhantering till spetskunskaper. På Gotland Grönt Centrum arbetar vi i samspel med rådgivning och forskning liksom organisationer och företag som står det gröna näringslivet nära.

Vi brinner för att driva Sveriges främsta naturbruksgymnasium och för att jobba med våra elever i centrum. Du har ett intresse för det gröna näringslivet och tycker det är roligt med människor, utbildning och utveckling. Vi arbetar normkritiskt.

Vill du veta mer kan du besöka vår webb http://naturbruksgymnasiumgotland.se/

Eller kontakta vår chefsinstruktör Mikael Jakobsson mikael.jakobsson@grontcentrum.se    tel.070 761 41 24

Vd Kristina Rådkvist kristina.radkvist@grontcentrum.se  tel. 070 320 03 02

Sista ansökningsdag är den 20 september, vi kommer hålla intervjuer löpande under ansökningstiden.

Kom med din ansökan till info@grontcentrum.se