Grön framtidsdag
26 november : 09:00 - 15:00
450sekDen 26 november är det återigen dags för en Grön framtidsdag på Gotland Grönt Centrum. Dagen riktar sig till alla som är verksamma inom det gröna näringslivet och bjuder på framtidsspaningar samt mycket tid för mingel med kollegor i branschen.
För mer information och anmälan: https://www.lrf.se/regioner/gotland/gron-framtidsdag/
Gotland Grönt Centrum anordnar tre seminarier under dagen:
10:25 – Hur man aktiverar ett ”sovande” dikningsföretag
Föreläsare: Christina Huhtasaari, Agronom med hydroteknisk inriktning
Vi går praktiskt igenom:
• Hur man kallar till stämma i ett dikningsföretag som inte har någon styrelse• Var man hittar alla handlingar som försvunnit
• Hur man upprättar aktuell kostnadsfördelningslängd
• Hur man skaffar ett organisationsnummer
11:30 – Attraktiv arbetsgivare! Hur lyckas jag locka och behålla personal?
Föreläsare: Hanna Cederlund, Produktionsrådgivare Mjölk, Lean- och Ledarskapscoach inom lantbruk
Varför lyckas vissa arbetsgivare behålla personal eller rekrytera utan att lägga ut en annons, medan andra får söka länge? Varför stannar anställda på vissa arbetsplatser medan andra omsätter personal på löpande band? Är det arbetstider, löner, kultur eller olika ledarskap?
13:40 – Hur mår den gotländska livsmedelssektorn?
Föreläsare: Mikael Furu, Affärsutvecklare och projektledare
Trots att vi producerar flerdubbelt så mycket livsmedel som vårt eget behov, är inte mer än var fjärde tugga gotländsk i det offentliga köket. Vid detta seminarium kommer Mikael Furu från Gotland Grönt Centrum att presentera fakta från den nulägesanalys som nyss tagits fram i arbetet med den regionala mat- och livsmedelsstrategin.