Mats Pettersson, tidigare VD för Hushållningssällskapet Gotland (HS) och Gotland Grönt Centrum AB (GGC AB), har blivit hedrad och tackad med en vacker ek från dess styrelser. Eken står precis utanför entrén till GGC-huset, där jag hade stämt träff med Mats en solig morgon för att fånga honom tillsammans med eken.

Mats började som VD på HS Gotland 2005, tidigare kom han från HS på fastlandet också där som VD. 2012 började man fundera på hur man kunde lyfta naturbruksgymnasiet till att få fler elever samt hur man kunde göra en näringslivssatsning inom gröna näringarna. Därför startades Gotland Grönt Centrum 1 januari 2015.

Även där blev Mats VD och delade då sin tid mellan GGC och HS. Platsen Gotland Grönt Centrum blev en plats där 17 olika organisationer och företag samlades, de flesta inom gröna näringar. Till exempel så flyttade Mellanskog och LRF från Visby, och Växa från Hemse till det som tidigare hette Lövsta.

Idag har Mats blivit bonde på heltid – tillsammans med sin fru driver han Sindarve Lammgård med cirka 300 tackor, han sitter med flera olika styrelser och är engagerad i idrotten i Hemse. Tiden på GGC minns han med värme – att få jobba med driftiga och kunniga kollegor har alltid inspirerat. Men nu fyller han alltså dagarna med annat utan problem, men en sväng förbi eken hoppas vi att han har tid att ta ibland.