
- Detta evenemang har redan ägt rum.
Workshop med Grythyttan
3 februari, 2020 : 08:30 - 17:00
Inbjudan till Workshop med Grythyttan – anmäl dig bums
Ny spännande råvara är kött från tacka
Tid: Måndag 3 februari kl 8.30-17 och Tisdag 4 februari kl 8.00-15.30
Plats: Restaurangskolan i Visby
Välkommen till två häftiga utvecklingsdagar när vi tillsammans med Grythyttan och med hjälp av deras analyser testar att förädla/laga kött från tackor av olika ålder och med olika mörning.
Tackorna har gått på naturbetesmarker fram till slakt. Idag upplever Gotlands Slagteri en låg efterfrågan på kött från vuxen tacka. Ändå vinner emellanåt tackkött priser i olika mattävlingar. Tillsammans med er proffskockar vill vi utveckla bra användningsområden så att vi ökar användningen av detta klimatmässigt överlägsna kött. Under dessa två dagar får du:
- Inspel från Grythyttan vad deras smaktester gett för resultat på kött från tacka av olika ålder och med tre olika mörningsgrader.
- Testa vad olika tillagningstekniker innebär för utfall på råvaran
- Använda Grythyttans provsmakningsmetodik för att utvärdera utfallen. Du jobbar med dig själv som ett sensoriskt instrument.
- Testa själv och tillsammans med andra kockar och råvaruproducenter vad det kan bli för intressanta rätter med tacka som råvara.
Vi äter preliminärt lunch på plats på Restaurangskolan både måndag och tisdag.
ANMÄLAN mejlas till susanne.welin-berger@grontcentrum.se
KOSTNAD: 0 kr. Vi har ett begränsat antal platser på denna workshop anmäl dig snabbt om du vill vara med.
Varmt välkomna önskar Susanne från Gotland Grönt Centrum AB och Professor Åsa Öström från Grythyttan!
Har du frågor – ring Susanne
Susanne Welin-Berger, susanne.welin-berger@grontcentrum.se, 070-726 28 88