Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs i livsmedelshygien

25 januari, 2023 : 13:00 - 17:00

1600SEK

Välkommen till kurs i GRUNDLÄGGANDELIVSMEDELSHYGIEN

Kursens målgrupp är alla som hanterar livsmedel, främst inom livsmedelsförädling men även inom storkök eller butik. Den vänder sig både till den som är ny i branschen och till den som behöver fylla på och datera upp viktiga kunskaper om hygien och livsmedelssäkerhet. Efter genomförd utbildning erhålls ett kursintyg.

INNEHÅLL i utbildningen:

  • Vikten av god livsmedelshygien och redlighet
  • Livsmedelslagstiftningen – dess mening, krav och kontroll.
  • Tolkning av lagen – Branschriktlinjer mm
  • Grundförutsättningar för lokalens utformning och flöden
  • Biologiska, kemiska, fysikaliska och allergena faror
  • Smittor, smittkällor, personlig hygien
  • Mikroorganismer
  • Livsmedelshygien – Säker hantering, arbetsrutiner och egenkontroll
  • HACCP:s principer
  • Mät- och analysutrustning (kort)
  • Märkning av och information om livsmedel
  • Kunskapstest – befästa kunskaper

Deltagare som deltar i båda delkurserna och gör arbetsuppgifterna erhåller ett kursintyg efter utbildningens genomförande.

Kursen anordnas inom projektet Innovativt Lantbruk i samarbete med SV och Hushållningssällskapet. Vi har kursledaren på distans men vi samlas på Gotland Grönt Centrum. Kursavgiften är lägre eftersom vi testar genomförandet med en grupp på plats och föreläsaren på distans. Vi har även en teknisk assistent i lokalen.

Kursledare är Cecilia Sassa Corin vid Hushållningssällskapet i Västra Götaland som nyligen har prisats av KSLA för sin kunskap om och engagemang för maten och måltiden. Hon tar emot sitt pris den 28/1 2023.

Plats för kursen är Gotland Grönt Centrum, i stora konferensen som ligger ovanför restaurangen ”Roma Gårdskrog” i norra delen av området. Adress Roma Lövsta 1.

Tid del 1 onsdag 25 januari 2023 kl 13-17. Del 2 torsdag 26 januari 2023 kl 13-17.

ANMÄLAN gör du hos SV på länken nedan

https://www.sv.se/avdelningar/sv-gotland/kurser/grundlaggande-livsmedelshygien-39541/
KOSTNAD: 1 600 kr + moms (faktureras efter anmälan). För deltagare två och fler från samma företag är priset 1 300 kr + moms/deltagare.

Har du frågor – ring Susanne, tel 070-726 28 88.

Varmt välkomna till Gotland Grönt Centrum AB
För utskrift ladda ned GGC Inbjudan utb Livsmedelshygien 25-26 jan

Detaljer

Datum:
25 januari, 2023
Tid:
13:00 - 17:00
Kostnad:
1600SEK
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Gotland Grönt Centrum
Lövsta 10
Romakloster, Gotland 62254 Sverige
+ Google Map
Telefon
0498691050
Visa Plats-webbplats