Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till en träff med två företag som vill skapa kontakter med fler producenter

31 januari, 2020 : 13:00 - 15:00

Välkommen till en träff med två företag som vill skapa kontakter med fler producenter

Dag och tid:
31 januari kl 13.00 – ca 15.00
Fika serveras till de som anmält sig

Plats: Gotland Grönt Centrum, Stora konferensen, ovanför restaurangen Tina & Maria på Lövsta. Adress Roma Lövsta 1, 622 54 Romakloster.

 

Projekt ”Ökad livsmedelsförädling” erbjuder träff med Stefan Cederlund från Comedus Delikatesser och med Erik Rosenberg från startup företaget Rosenkvarn.

Kl 13.00 information från Stefan Cederlund på Comedus Delikatesser
Kl 14.00 Information från Erik Rosenberg vid Rosenkvarn, mer information om Rosenkvarn ligger i bifogad PDF

Det finns plats i andra lokaler på övervåningen att prata mer enskilt med Stefan eller Erik i anslutning till deras prat.

Mer information om Comedus Delikatesser, nedanstående information är från dom själva.

Stefan och Magnus som är födda och uppvuxna på Gotland driver sedan ett par år ett åkeri i Stockholm som idag har 14st Kyl- och frysbilar som levererar mat till i stort sett alla matbutiker i Stockholm och Mälardalen. De har sedan i december också ett kyl- och fryslager här i Årsta där de samlar gods från kunderna och sedan kör ut. Under hösten så startade de ett försäljningsbolag som heter Comedus Delikatesser och är idag återförsäljare av Korvpojkarna (korv och pastej), Falkeskog (fisk­produkter) och Kungshamn Seafood (räkor). De säljer framförallt till delikatessdiskar hos flera ICA-butiker och ett par Coop m.m. De har som ambition att nu försöka samla flera gotländska producenter för att få ner frakt­kostnaderna från ön genom att ordnar en bil som till att börja med hämtar gods en gång per vecka och kör det till deras lager i Årsta. Vill man så kan de via åkeriet distribuera produkterna till butik och vill man också så erbjuder de sig även att sköta försäljningen och distributionen till butik. De ser en framtid där de sköter försäljningen och distributionen av flera gotländska produkter på Stockholmsmarknaden.

ANMMÄLAN snarast men senast 30 januari, mejlas till susanne.welin-berger@grontcentrum.se  enklast svarar du bara på mitt mail.

Denna workshop är kostnadsfri och genomförs genom projektet Ökad livsmedelsförädling. Vi bjuder på fika, Obs bara till de som anmält sig! Lunch finns tillgänglig på egen bekostnad en trappa ned hos Tina & Maria på Lövsta. Har du frågor – ring Susanne.

Susanne Welin-Berger, susanne.welin-berger@grontcentrum.se, 070-726 28 88

 

 

 

Detaljer

Datum:
31 januari, 2020
Tid:
13:00 - 15:00

Plats

Stora konferensen, Gotland Grönt Centrum
Lövsta 1
Romakloster, Gotland 62254 Sverige
+ Google Map
Telefon
0498-202240