Matbyrån Gotland har fått en ny verksamhetsledare som ska stärka öns mat- och livsmedelssystem. Vårt senaste tillskott heter Hanna Winther och hon ser nu fram emot att få vara med och driva utvecklingen av Gotland som en hållbar matregion.
Hanna och kollegorna på Matbyrån Gotland har ett tydligt mål: att stärka Gotlands position som en framstående producent av högkvalitativa råvaror, unika matupplevelser och förstklassiga livsmedelsprodukter. ”Tillsammans med mina kollegor vill vi skapa mötesplatser för mat- och livsmedelsföretagare, underlätta kommunikation mellan olika aktörer och fungera som brobyggare och bollplank,” säger hon. Fokus kommer att ligga på att främja samverkan och sprida omvärldskunskap för att på så sätt stärka hela matkedjan på ön.
Hon är född och uppvuxen på Gotland och har en bakgrund inom både förskolepedagogik och småskalig jordbruksproduktion. ”Jag har tidigare arbetat som förskollärare och rektor, men för fem år sedan valde jag att satsa på grönsaksproduktion och startade en småskalig odling,” berättar hon. Genom sitt jordbruksintresse har hon byggt upp en mikrogröntsodling och odling på friland och i växthus. Den erfarenheten, tillsammans med hennes passion för jordbruk, har lett till den naturliga övergången till att nu jobba med hållbar matproduktion på Gotland. ”Jag ser fram emot att samla och samverka med aktörer inom mat och livsmedel på Gotland. Det är det jag brinner för – att arbeta med mat och utveckla tillsammans,” säger hon entusiastiskt.
Vi på Matbyrån Gotland och Gotland Grönt Centrum hälsar Hanna varmt välkommen och hoppas hon ska trivas hos oss.