Vårt senaste tillskott heter Alexander Wugk och kommer att ansvara för projektet ”Gotländsk Mat och Besöksnäring i transformation,” ett samarbete mellan Gotland Grönt Centrum, Gotlands Förenade Besöksnäring och Science Park Gotland.

Målet med projektet är att utforska möjligheterna med regenerativa metoder som inte bara minskar negativ påverkan utan aktivt stärker miljön, lokalsamhället och ekonomin på Gotland. Alexander förklarar: ”Det handlar om att stärka företagen på Gotland genom regenerativa metoder, där grunden ligger i att inspirera till hållbara affärsmodeller som gynnar hela ön.”

Han har en gedigen bakgrund inom restaurangbranschen och har arbetat på stjärnkrogar utomlands. Han har även drivit egna restauranger, Rebell och Myter i Malmö och varit köksmästare på Lilla Bjers på Gotland. De senaste två åren har han vidareutbildat sig inom affärsutveckling med särskilt fokus på hållbarhet, besöksnäring och platsutveckling.

Med rötter på ön, genom sin mamma och släktingar, har Alexander en stark koppling till Gotland. Hans morbror, Kjell Nordberg, som drev krogar i Visby, inspirerade honom att börja inom restaurangbranschen. Trots att han växte upp i Skåne, har drömmen alltid varit att flytta till Gotland, vilket han och hans familj gjorde 2020.

Alexander ser nu fram emot att engagera sig i Gotlands utveckling och bidra till öns hållbarhet.
”Det ska bli jättekul att få fortsätta arbeta med både mat och företagande och det känns spännande att vara en del av ett sammanhang som arbetar för att stärka och utveckla förutsättningarna för oss som bor och verkar här på ön.”

Varmt välkommen till oss Alexander!