Hästskötarutbildning – påbyggnad

Startar 17 september 2018

Hästen har i dag ett stort värde för många människor och används i många olika sammanhang, till exempel inom hästsport, fritidsverksamhet och rehabilitering samt som arbetshäst inom natur- och landskapsvård. Det är en av Sveriges största sporter räknat till antalet utövare och dessutom räknas det även numera in som friskvård.

I september startar yrkesutbildning med fördjupningskurser i hästkunskap och ridning. Utbildningen är ett samarbete mellan Vuxenutbildningen, Gotland grönt Centrum och Suderbys Gård och Ridskola. Den ges på Gotland Grönt Centrum samt Suderbys Gård och Ridskola och är en så kallad närdistansutbildning med fasta träffar som varvas med praktik och distansstudier via nätet.

våra hästar

 

Dessa kurser ingår i utbildningen:

  • Ridning och körning, 200p
  • Hästkunskap 3, 100p
  • Ridning 1, 100p

Utbildningen riktar sig till dig som är verksam inom området hästskötsel och ridning eller har intresse av att arbeta inom denna bransch och behöver lära dig mer.

Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande samt genomgången Hästskötarutbildning – grund med kurserna Djurhållning, Hästkunskap 1 och Hästkunskap 2, eller motsvarande kunskaper. Körkort är meriterande, dessutom läggs stor vikt vid den sökandes möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen. Därför är en motivering till varför du ansöker obligatorisk.

Studietakt: Utbildningen är på heltid, närdistans, och berättigar till CSN
Studietid
: 17 september 2018 – 8 februari 2019 med juluppehåll vecka 52 – 1
Kursdagar: måndag – tisdag
Plats: Gotland Grönt Centrum, Roma Lövsta 10, 622 54 Romakloster
Sista ansökningsdag: 10 september
Du ansöker på Kompetenscentrum Gotland www.gotland.se/komvux

Vid frågor kontakta:

Maria Eriksson
Utbildningsledare Gotland Grönt Centrum
maria.eriksson@grontcentrum.se
Tel: 0720 – 777 650