- Detta evenemang har redan ägt rum.
Tävlingen Matverk Gotland 2019
27 november, 2018
Tävlingen Matverk – hantverksskicklighet, innovation, regional inspiration och jävlaranamma!!
Tävlingen Matverk arrangeras av Goda Gotland på Gotland Grönt Centrum den 27 november
Sista anmälningsdag 23 november
För ytterligare information kontakta Susanne Welin-Berger tel 0707-26 28 88, info@godagotland.se
Tävlingsuppgift för att delta i gastronomiska Matverk
Skapa en förädlad produkt som är säljbar på marknaden (butik, restaurang, torgmarknad, grossist). Tävla och få konstruktiva tips av juryn. Vinner du tävlingen går du vidare till riksfinal!
Laget kan bestå av 1–3 personer. Dessa måste vara med:
- en råvaruproducent
- en yrkesverksam inom matlagning och/eller en yrkesverksam inom livsmedelsförädling
De båda ovan kan rymmas i en och samma person, men man får extrapoäng om man tävlar med ett lag. En möjlig tredje lagmedlem kan en yrkesverksam formgivare, förpackningsdesigner eller kommunikatör. Lagmedlemmarna ska i väsentlig utsträckning vara verksamma i det aktuella landskapet eller ha en privat och stark koppling till bygden.
Lagen ska skapa en matprodukt, ett matverk, där huvudråvaran ska produceras av deltagande råvaruproducent i landskapet där tävlingen genomförs. Med huvudråvara avses en råvara som är volym- eller smakmässigt avgörande för produktens karaktär och egenskaper.
Produkten
För produkt som redan finns på marknaden och är skapad av det tävlande laget gäller följande:
Ej tillåtet
- Om produkten funnits ute till försäljning före 20180101
- Produkten finns till försäljning hos grossist eller på flera försäljningsställen.
Tillåtet
- Produkten finns till provförsäljning i enskild butik/försäljningsställe/restaurang from 20180101
- En befintlig produkt som väsentligt har förändrats får delta. Det är lagets ansvar att visa att förändringen är tillräcklig för att produkten ska betraktas som ny